Aplikasi WhatsApp dah jadi medium komunikasi yang meluas sekarang. Melalui Whatsapp juga boleh buat group Whatsapp minimum 2 orang. Kebiasaannya orang buat GroupWhatsapp ni sebab nak buat rekod yang berkaitan dengan sesuatu perkara. Kadang-kadang (kebanyakkannya) melalut je sampai terkeluar dari tujuan asal Group sampai notifikasi beratus-ratus tak sempat nak baca yang mana berkaitan group dan yang mana iklan 'tumpang lalu' (sesekali tu okay lagi sebab kekadang kita sendiri pun nak 'tumpang lalu' juga)

Berbalik kepada WhatsApp kepada nombor sendiri. Terlihat pada post di Facebook dan telah cuba sendiri. Di bawah ni saya letak gambar macam mana nak WhatsApp ke nombor sendiri.
'www.wasap.my/601xxxxxxxx'
Utk Tambah Kata Kunci supaya anda tak keliru Whatsapp tu dari mana..
 'www.wasap.my/601xxxxxxxx/KotakMisteri'

Langkah #1: Dengan menggunakan browser internet di smartphone, letak alamat web 'www.wasap.my/601xxxxxxxx' (Letak kod Negara sekali pada hadapan. Malaysia= 60)

Bagi peniaga online boleh letak link Whatsapp supaya pembeli yang guna telefon boleh tekan link dan terus ke Apps Whatsapp. Caranya sama sahaja.

Langkah #2: Selepas masuk ke web wasap di atas, dia automatik ke paparan seperti dalam gambar ni. Tekan butang 'Message' untuk Whatsapp ke nombor sendiri.


Contoh Whatsapp ke nombor sendiri selesai.
Selesai. Boleh whatsapp ke nombor sendiri sebagai reminder atau nota. Whatsapp juga boleh backup ke google drive.

https://web.whatsapp.com/
Dengan adanya web.whatsapp ni lagi mudah kalau korang rasa macam leceh nak transfer file melalui kabel USB. Boleh send fail ke whatsapp nombor sendiri dan download fail di PC. Kalau beberapa fail mudah la nak download.

Sekarang aku guna whatsapp melalui web bila di pejabat sebab senang nak menaip sesambil buat kerja depan PC ni...